_Workshop inovací na téma Alzheimerova nemoc

Sylabus

Kapacita tohoto kurzu je v současné chvíli naplněna. Nicméně, stále se můžete přihlásit jako náhradník.

Přihláška
Probíhá: ZS 2024/2025 Cena: Zdarma

Charakteristika

TUL ve spolupráci s DEX Innovation Centre organizuje pro studenty ve čtvrtek a pátek 17. - 18. 10.2024 interaktivní vzdělávací workshop na podporu inovací iDays 2024, tento rok se zaměřením na zdravotnictví a konkrétně na problematiku Alzheimerovy nemoci (oblasti diagnostiky, domácí péče s asistencí, trvalé péče a pod).

Studenti budou pracovat v multidisciplinárních týmech a seznámí se s metodou Design Thinking pro vytváření nápadů a inovativních řešení (tuto metodu využívají i firmy jako Google nebo Apple). Nápady a řešení by měla usnadnit život pacientům s Alzheimerovou nemocí a jejich pečovatelům. Studenti budou mít možnost konzultovat své nápady s odborníky a mentory. Na závěr odprezentují svá řešení porotě a nejlepší týmy budou odměněny. 

Akce je určena pro studenty denního studia, ale bavili jsme se s organizátory a ti nabídli možnost účásti jednoho 3-4 členného týmu složeného ze studentů U3V.  Takže pokud jste mladí duchem, chcete si něco nového vyzkoušet a jste ochotni 2 dny přemýšlet/vymýšlet, neváhejte se zapojit.

 

Další informace

  • Garant: Ing. Jana Vitvarová, Ph.D.
  • Lektor: Ing. Jana Vitvarová, Ph.D.
  • Forma vzdělávání: Prezenční
  • Minimální požadované vzdělání: Úplné střední odborné vzdělání s maturitou (bez vyučení)
  • Místo konání: Liberec, Budova TUL