(ZS) Španělský jazyk A1 (mírně pokročilí, navazující kurz), Blatoňová, PO 12:30, E 224

Sylabus
Probíhá: 07.10.2024 - 06.01.2025 Cena: 2 000,00 Kč (Snížená sazba 1 000,00 Kč)

Charakteristika

Jedná se o kurz španělského jazyka na úrovni A1 pro mírně pokročilé v této úrovni.

Kurz je zaměřen na rozšíření již nabytých znalostí z předchozího kurzu. Počítá se se znalostí gramatiky odpovídající prvním dvěma lekcím učebnice Aventura 1 plus alespoň základní znalost slovesa ”estar”. Bude kladen větší důraz na konverzaci mezi studenty a porozumění psanému textu či poslechovém cvičení. Studentům budou poskytovány extra materiály pro domácí studium. Na začátku každé lekce je v úvodu zopakováno učivo z lekce předchozí případně je provedena kontrola domácích cvičení.

1. Lekce – komplexní opakování učiva z minulého semestru a oživení znalostí, případné dovysvětlení nejasností u nových (i starých ) studentů, aby bylo možné plynule navázat na další lekce.

2. - 3. Lekce - slovesa “preferir x querer”, předložky a jejich využití se slovesy, četba a porozumění textu, sloveso “hacer”, časování sloves se změnou ”o -> ue”.

4. - 5. Lekce - četba a porozumění textu, sloveso ”decir”, porovnávání (lepší, horší, stejně dobré,...), rozšíření slovní zásoby.

6. - 7. Lekce - popsat své bydliště, povolání (obecně vysvětlit, co jednotlivá povolání dělají), číslovky nad 10.

8. - 9. Lekce - slovní zásoba spojená s počasím, schopnost mluvit o počasí, slovní zásoba spojená se členy rodiny.

10. - 11. Lekce – popisování členů rodiny a jejich vzhledu či vlastností, hovořit o rodinném stavu, přivlastňovací zájmena, měsíce v roce a datum.

12. Lekce – komplexní opakování probrané látky.

Další vstupní podmínky

Počítá se se znalostí gramatiky odpovídající prvním dvěma lekcím učebnice Aventura 1 plus alespoň základní znalost slovesa ”estar”.

Učební pomůcky a literatura

Učební materiály: učebnice Aventura 1 - studenti si mohou vypůjčit v knihovně, případně je možné sehnat online. Další materiály budou poskytnuty lektorem.

Další informace

  • Garant: Ing. Kateřina Blatoňová
  • Rozsah předmětu: 24 vyučovacích hodin
  • Počet lekcí: 12
  • Místo konání: Liberec, E 224

Struktura

Kurz je rozdělen na 12 lekcí po 90 minutách.

Poznámka

Kurz je určen ZAMĚSTNANCŮM A STUDENTŮM TUL.