(ZS) Španělský jazyk A1 (úplní začátečníci), Blatoňová, PO 10:40, F 04

Sylabus
Probíhá: 07.10.2024 - 06.01.2025 | Pondělí: 10:40-12:10, F 04 Cena: 2 000,00 Kč (Snížená sazba 1 000,00 Kč)

Charakteristika

Jedná se o kurz španělského jazyka na úrovni A1. Kurz je určen pro úplné začátečníky a bude zaměřen na základy španělské gramatiky a poslechová cvičení, která jsou součástí téměř každé lekce. Na základě těchto znalostí se bude postupně rozvíjet schopnost konverzovat o jednoduchých tématech. Studenti budou také seznámení s některými kulturními zajímavostmi. Studentům budou poskytovány extra materiály pro domácí studium. Na začátku každé lekce je v úvodu zopakováno učivo z lekce předchozí případně je provedena kontrola domácích cvičení.

Struktura kurzu:

1. Lekce - seznámení s lektorem a průběhem kurzu. Španělská abeceda, výslovnost, představení se, základní konverzační otázky.

2. - 3. Lekce - trénink výslovnosti, číslovky, rozšíření slovní zásoby, členy ve španělském jazyce, sloveso “ser” (být) a praktická cvičení.

4. - 5. Lekce - vykání ve Španělsku, opakování slovesa ”ser” (být), tázací otázky a reakce na ně (zeptat se na cestu, původ, umět odpovědět odkud jsem, jaké jazyky umím,...).

6. - 7. Lekce - jazyky ve Španělsku, četba a porozumění textu, překládání složitějších vět ŠP - ČJ a naopak, rozšíření slovní zásoby, rody ve španělštině a tvorba množného čísla, sloveso “tener”.

8. - 9. Lekce - sloveso “haber” (být) a jeho využití ve větách, procvičování rozdílu využití sloves být “ser x haber”, sloveso “gustar”, časování sloves a intenzivní procvičování probírané gramatiky formou praktických cvičení.

10. - 11. Lekce - četba a porozumění textu, ukazovací zájmena, intenzivní procvičování probrané gramatiky formou konverzace i praktických cvičení, využití “porque” a ”para”, vysvětlení slovesa “estar” (být), procvičování využití sloves být ”ser x haber x estar”.

12. Lekce – komplexní opakování sloves “ser x estar x haber” a ostatních vědomostí nabytých během kurzu.

Kurz je zakončen druhou lekcí učebnice Aventura 1.

Učební pomůcky a literatura

Učební materiály: učebnice Aventura 1 - studenti si mohou vypůjčit v knihovně, případně je možné sehnat online. Další materiály budou poskytnuty lektorem. V kurzu bude využita lekce 1 a 2.

Další informace

  • Garant: Ing. Kateřina Blatoňová
  • Rozsah předmětu: 24 vyučovacích hodin
  • Počet lekcí: 12
  • Místo konání: Liberec, F 04

Struktura

Kurz je rozdělen na 12 lekcí po 90 minutách.

Poznámka

Kurz je určen ZAMĚSTNANCŮM A STUDENTŮM TUL.